onsdag 6 juni 2007

Sjung om studentens lyckliga dar

... och det har de gjort med besked hos grannarna. Det har varit full fest hela veckan. Och så kom ju äntligen värmen. Vi har kunnat sitta ute och äta. Underbart. Idag blev det dags för den veckoliga fotorundvandringen och man kan ju bara säga en sak, det växer så det knakar...!!!

Vattenblommorna (som ser ut som Iris vilket jag antar att det är en variant av) har verkligen tagit ett steg framåt. Den övre dammen kommer nu att blomma med både gula och vita blommor. Underbart!


Pelargonerna har kommit på sin plats och verkar ta sig. Mer vågar jag inte säga just nu...


Alla klematisar leker också klängapor lite varstans. Denna verkar växa ett antal decimeter per dag. Ska bli intressant att se vad det är för blommor.


Kantlobelian verkar ta sig efter köldknäppen den råkade ut för precis när den var planterad. Den såg ledsen ut länge men har nu bestämt sig för att blomma med underbara små blå blommor!


Stäppsalvian blir bara finare och finare!


Iris! Måste vara en ny favorit. Alla blommorna slog ut på en dryg dag. Maffigt!



Alpklematisen är fin även när den blommat över...!


"Akleja finns i alla mormorsträdgårdar" stod det i senaste Vi i Villa. Då har jag tydligen en sådan trädgård. Den här verkar arta sig bra!


Och nu är grillen borta. Återstår bara att plattsätta med ett antal av de stenar som ligger och "skräpar" runt om i trädgården. Kolla in klematisen till vänster. Snacka om växtkraft så det knakar. Här om dagen så hittade jag två stänglar som hade växt in bakom staketet. Jag lyckades till slut få ut dem därifrån och då var båda stänglarna helt vita (både blad och stjälk). Efter ett par dagar i solen så har de nu blivit gröna och strävar vidare uppåt. Häftigt!

Inga kommentarer: